Welkom op de voorpagina

Wie zijn wij

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Wil Laarakker

 

In mei 2000 toen wij, mijn vrouw en ik, onze kinderen die wij sponsoren  bezochten in Kisoro, een klein plaatsje in het uiterste zuidwesten van Oeganda aan de grens met Rwanda en Congo, begrepen wij pas echt wat armoede en ellende betekenden.

Gezinnen die moeten leven van zo’n vijfenzeventig euro cent per dag, de vele kinderen die niet naar school kunnen of mogen, de vele ziekten als bijvoorbeeld cholera, tyfus, aids en vooral malaria waar hier zoveel mensen en vooral kinderen aan sterven maakte grote indruk op ons.

Ons leven was op slag totaal veranderd. Hier wilden / moesten we proberen wat aan te doen.

Terug in Nederland spraken we erover met vrienden. En met hun hulp was het mogelijk voor ons de Stichting You4Uganda te beginnen.

Onze doelen:

1 grote watertanks van 50.000 liter, omdat men afhankelijk is in deze streek van regenwater.

2 scholen; niet alleen dat er meer kinderen (vooral meisjes) naar school kunnen, maar ook omdat we de daken nodig hebben om dit regenwater op te vangen om de tanks te vullen.

3 Medische Posten (kleine ziekenhuizen), niet alleen voor de zieken maar net als bij scholen, de daken om de tanks te vullen.

4 Eco-Latrines (wc’s) omdat ook hier veel ziekten als cholera en dysenterie begint .

In Nederland zijn we druk met acties om geld in te zamelen voor deze doelen. Hiervoor gebruiken wij onze opgedane kennis en films die we daar hebben opgenomen. Ook maken we duidelijk hoe belangrijk de Millennium Doelen 2015 zijn voor derde wereld landen. Deze voorlichting geven wij op scholen (gastlessen), kerken en verenigingen.

In 2007 ontvingen we de Paul Tensen Prijs die ons werd overhandigd op vijf mei van dat jaar in Wageningen. Het jaar daarop hadden we nominaties van het NCDO en Wilde Ganzen voor onze werkwijze.

Al ons werk wordt op honderd procent vrijwillige basis gedaan. Alle onkosten zijn voor eigen rekening, ook onze reis elk jaar voor controle en het opnieuw starten van elk jaar een nieuw project.

Bij de reizen die we naar onze projecten maken, maken we gebruik van het openbaar vervoer als de bus, kleine busjes, vrachtauto’s, bromfietsen en fietsen. Onze tent is ons huis van huis.

Naast de Wilde Ganzen, het NCDO genieten wij het vertrouwen van zeer veel particulieren die ons werk steunen.

 

 

Huis van Huis

Koken

Vervoer met brommer

Vervoer per vrachtauto

 

Paul Tensenprijs, Een druppel op een gloeiende plaat !