Weblinks

watertanks

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Het geen toegang hebben tot veilig drinkwater veroorzaakt veel ziekten met vaak de dood tot gevolg. Tijdens onze eerste reis werden we hier pijnlijk mee geconfronteerd. We zagen kinderen water uit sloten en rivieren halen dat als drinkwater moest dienen. Veelal moeten deze kinderen uren lopen voor dat water omdat er niets anders is. Deze beelden waren voor ons de reden dat we met dit werk zijn begonnen.

Omdat men afhankelijk is van regenwater, uit de grond is niet mogelijk, laten we grote watertanks bouwen van 50.000 liter. Deze tanks worden gevuld tijdens het regenseizoen. Opgevangen op de daken van de scholen en via de dakgoot en een pijp naar de tank. Het regenwater is hier nog redelijk schoon omdat er geen industrie in de buurt is.

Bij grote droogte is er iemand bij de tank die het water verdeeld.

Omdat de watertank bij de school is gebouwd is het niet nodig voor de kinderen ver te lopen om water te halen. Zij kunnen dit zelfs doen wanneer ze naar school gaan en dan na school de jerrycan gevuld meenemen. Ook de vrouwen halen hier hun water, het is tijdbesparend en dus een uitkomst voor deze vrouwen die al zoveel werk moeten verrichten.